Träning för Rosanna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Som rubriken säger, idag var det dags för träning för Rosanna igen. Sista gången på SRG men förhoppningsvis var inte detta sista gången. Det var en otroligt rolig och lärorik träning. 
 
 
Guldstjärna deluxe till Lizz idag som var något het och stark, ville för mycket helt enkelt. Uppladningen har inte varit den bästa med vila i måndags, longering i tisdags och tömkörning igår men det gick ju det med. Rosanna kom åt våra svåra sidor som vi fick enorm hjälp med. Jag har haft lite svårt att komma åt henne när hon spänner sig och låser sig men fick väldigt bra tips att ta oss vidare. Jag väldigt fina lovord från Rosanna som verkade gilla Lizz väldigt mycket vilket känns bra inför framtiden. 
Jag tycker att dessa träningar för Rosanna har gett så otroligt mycket med båda hästarna, Rosanna är så otroligt bra på att instruera och få en att förstå, det bästa av allt att det är så himla roligt att rida för henne!!
 
 
Eco fick gå ett dressyrpass i ridhuset, första gången jag rider igenom henne i ridhuset på ett ta och hon var riktigt fin. Hon fick ju vila förra veckan men är nu åter och såå fin i arbetet. Hon var dock lite stel och stark i början men fick fram en riktigt fin häst mot slutet. Jag jobbade lite programdelar och om hon fortsätter vara såhär fin känns det som vi kan prestera hyfsat bra på söndag när vi gör säsongsdebut. 
 
 

Mycket på gång

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag vill ha mer timmar på dygnet för jag har sååå mcyekt roligt jag håller på att planera in. Det är ju endast två veckor kvar till lov, under lovet väntar tävling samt kryssning bland annat. Jag håller även på att planera in jobb, inte vilket jobb som helst men vill inte avslöja något än. IIIHHHH! Jag är så taggad!
 
 
Under veckan har Eco fått tagit det lugnt och Lizz har fått hoppa in som häst under ridningen. Det är riktigt roligt hur hon utvecklas just nu. Jag ska sätta igång Eco mer ordentligt imorgon så får vi se hur det går. På söndag, om en vecka, så får vi äntligen göra säsongsdebut!

Idag tar lovet slut...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ja, om jag är laddad att börja skolan imorgon? Nu önskar säkert mina föräldrar eller någon annan att jag ska svara "Självklart är jag redo att gå till skolan imorgon, vem är inte?" men jag tar hellre några dagar till ledigt. Veckan har avrit lång eftersom jag lyckats hinna med en hel del men samtidigt gått i en rasande fart. Så några dagar till skadar ju inte. 
 
 
Jag har tagit en riktigt lugn dag idag. Jag började dagen med utsläpp, därefter red jag båda hästarna på travbanan innan det var dags att lunchfodra. Därefter gjorde jag klart dagen, vilket gjorde att allt var klart i stallet innan kl 14, det har nog inte hänt på evigheter.... 
 
 
Båda hästarna fick ju gå travbanan. Eco var det lite mer krävande arbete, hon skulle galoppera lite mer samlat med en låg form, vilket tyder på att hon är lösgjord. Efter ett tag blev det jobbigt men hon gjorde ett väldigt bra jobb. Det känns så kul hur förändringen har skett på henne, hon har varit svår att rida på travbanan men sedan vi bytte till PS of Swedens Pioneer så är hon som en annan häst. Såå nöjd!!!
Lizz fick då gå lite lugnare och bara gå på framåt, jag skrittade ju bara henne igår så hon var väldigt starkt och tung i handen men blev bättre genom passet. 
 
Som sagt, en lugn dag. Sedan jag kom hem så har jag typ bara kollat på serier fram tills nu när jag lagade middag. Blir en lika lugn fortsättning på denna kväll.