Hemma i Sigtuna igen

Eco SJ  /  0  Kommentarer
Imorgon börjar min två veckors praktik på en gård i närheten, ska bli spännande var dessa två veckor har att bjuda på. 
 
 
Dagens dressyrträning
Idag jobbade vi på med samma spår ungefär. Dock var Eco mycket bättre i munnen men kanske liiiite för seg. Vi gjorde serpentiner, volter, lite svag öppna och skänskelvikningar med framdelen lite framför just för att hon skulle slappna av. Vilket gjorde susen och hon blev mer genomsläpplig. I slutet av passet var det som att sitta på en riktigt fin dressyrhäst, som Eco börjat bli. När jag travade av henne var nosen nästan nere i backen. Hon har växt till sig lite min lilla spanjorska. 
 
Dagens hoppträning
Detta pass var Eco lite trött men jobbade på bra. Det var upphöjda bommar på medelinjen, tre stycken som var travbommar och tra stycken var galoppbommar. I mitten skulle man göra volter beroende på vilket varv man var i. Sedan la vi till lite hinder som stod lite snett på kvartslinjen, ungefär som en snett igenom fast på kvartslinjen. Sedan satte Carin ihop det på lite olika sätt och Eco var positiv till arbete nästan hela tiden. Så roligt att hon tycker om hoppningen igen, vi hoppade några språng på 80 cm som var lysande. Hon börjar även landa i rätt galopp!
 
 Nej nu måste jag stänga av datorn, imorgon väntar en ny dag som ska bli riktigt spännande! 

Det bara bubblar i kroppen

Eco SJ  /  0  Kommentarer
Jävlar vilka pass jag hade idag. Och ja, jag menar det. När sååå mycket sitter och hästen bara går. Jag ska försöka beskriva min känsla så bra som det går. Jag kan säga om det fortsätter såhär tills den 28 mars så kan vi väl göra en riktigt bra årsdebut på Enskede tillsammans med laget. 
 
Dagens dressyrträning
Jag började med att rida fram henne ganska självständigt. Kankse lite längre än vad som var meningen men jobbade iallafall med flera olika över gångar halt-skritt-trav-galopp, you name it. Hon upplevdes väldigt ofokuserad på mig, lite ''Vad händer på andra sidan av ridhuset?''. 
Men när min lektion började så jobbade vi med att Eco skulle svara framåt, gjorde volter varannan bokstav. Senare gick vi över att fatta galopp på volterna och det fick henne mer uppmärksam på mig. Sedan gick vi över till att jobba på volt och galoppfattningar och att hon ska reagera framåt, även där fick jag en positiv reaktion efter några gånger genom att hon tog galoppskänkeln direkt och det kändes verkligen i hela henne att hon var med på noterna. Innan vi valde att trava av henne så flyttade jag lite, genom att rida upp på medellinjen och flytta, med framdelen lite före. Sedan travade jag av henne. 
Känslan under hela passet var bra, kanske inte den bästa hela tiden men vissa delar så jag fortfarande får lite wow-känsla, det är del som jag vet att hon kan men man får ändå den där speciella känslan. Jag säger det igen, denna häst kan bli riktigt bra när hon är redo för det. 
 
 
Dagens hoppträning
Även här valde jag att rida fram själv, alltså lite tidgare än vår lektion. Då red jag jag framåt redan då, vilket jag ska tänka på imorgon också. Vi började med att galoppera på volt och få in bra galoppsprång mellan tre upphöjda bommar. När vi väl var klar med det så var det dags för att hoppa ett räcke sedan fem galoppsprång fram till nästa räcke där vi skulle rida in på denna volt igen och sedan vidare på tre stycken studs. Senare red vi även på en oxer. En väldigt nyttig övning och på Eco funkade den väldigt bra. 
Även här fick jag en väldigt bra känsla. Det kändes som Eco tycker hoppningen är kul igen, jag vill inte sätta krav på henne. Och det blev ju riktigt bra. Jag blir så jäkla stolt över min tjej.
 

Tävlingsplanering

Eco SJ  /  0  Kommentarer
Idag för första gången på ett bra tag loggade jag in på TDB. Vet ni hur det kändes? Som en kick. Något som fick mig att träna ännu mer och hårdare för att lyckas sätta målen jag har. Jag har beslutat att endast rida LB denna vår och ge oss ut på LA till sommaren om allt går som det ska. Första tävlingen blir 28 mars, det blir med laget på Enskede Ridsällskap en LB:1. Vilket är kort bana och vi som bara ridit på lång bana i ett halvår. Kan ju bli spännande. 
 
 
Idag red jag ut Eco på travbanan efter vi slutat. Det var rätt skönt att bara rensa tankarna på Ecos rygg, jag joggade henne bara och lite galopp. Hon var fin när hon inte blev så pigg som hon blev några gånger men höll sig förvånadsvärt lugn. Imorgon väntar dressyrträning för Anna.