Go kväll!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Precis gått en promenad med Iris som trivs lika mycket som mig. Alltid lika härligt! 

Var behövligt med en helg hemma, ladda batterierna på nytt. Hade gärna stannat hemma några dagar till för att ladda med ännu mer energi. När jag väl är åter här är det ändå rätt skönt och redo för denna vecka. Se vad det bjuder på! 

Var ner på betet igår och plocka in Lizz för lite mys. Tog även lite kort som jag ska dela med mig av. 


Idag gjorde vi debut i LA.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ja, vad ska jag säga? Vi alla har bättre dagar och sämre dagar. Likså hästar. Dagen start blev verkligen inte som planerat och jag tog ett beslut jag tidigare inte tagit, det var svårt men det rätta i efterhand. 
 
Eco har hela veckan varit lite explosiv och svår att hantera. Hon har varit överallt och ingenstans, lite osäker om det ska hända någonting. Emellanåt har hon varit riktigt fin och jag fått flera wow känslor! Jag har trott att vi skulle få ett hyfsat resultat men det var trots allt LA så jag hade i baktanken att det heller inte skulle gå som tänkt. 
 
 
Jag valde att sätta mig till häst 6.30 imorse, mest för att slippa lång framridning om det skulle bli varmt och sedan även för att få henne mer lösgjord som är svårt på tävlingar. Hon skötte sig ganska bra imorse och jag var nöjd. Väl på tävlingsplatsen så gick det bra, seg till en början men blev mer uppmärksam på mig och dunderfin verkligen mot slutet! Precis innan vi gick in på banan hände något i huvudet och Eco såg spöken i varje steg. Allt blev bara fel genom det vi försökte oss på. När jag ridit halva programmen samt första galoppen beslöt jag att utgå på egen begäran. Jag anser att täving ska vara kul, både jag och Eco ska tycka det är kul, vi ska få en bra känsla. Känslan fanns inte idag. Jag försökte trots allt för att styra upp det men det gick bara inte. 
Hon var trots allt väääldigt fin på dagens framridning och jag glädjs av det och hur fin hon varit för övrigt. Jag vet att hon bestitter talang och hon vill så gärna. Jag har bestämt mig att bygga ännu mer styrka och muskler och så får vi se om vi startar LA hos Mälaröarna RK den 30 sep. 
 
Vi har trots allt inte tränat ordentligt sedan i juni vilket känns tråkigt. Det är så svårt att rätta till fel om man inte vet vad samt få hjälp med dessa ryggningar som är det svåraste för oss. 

Några dagar...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har gått några dagar sedan sist, ursäktar för det. Jag har inte glömt er utan haft så himla mycket. I måndags började jag mitt sista året år på gymnasiet, jag är lite chockad att tiden gått så fort. Det är så att vi börjar vårt tredje år med fem veckors praktik, och jag finns då hos Jonathan Medin. det tänkte jag berätta lite om i detta inlägg.
 
Den 20 augusti lastade jag på alla mina saker och häst, tog en sväng förbi Sigtuna för att lämna lite saker därefter åka vidare till Enköping och Medin Dressage. Vart tog sommaren vägen? Jag skulle ju hinna med så mycket. Men det ä ganska så tråkigt att lämna en plats som jag bott i hela 10 veckor, vilket är väldigt lång tid. Jag har fått chans att jobba med ett sådant proffsigt team, så glad och alltid gett mig energi även dem lite extra jobbiga dagar. Platsen där jag som Eco och jag trivts som fisken i vattnet, utvecklat min ridning genom olika hästar. Nästa höst kanske min dröm blir verklighet. Jag vill tacka Anna, Lina, Emma och Emelie för att jag fått jobba med helt fantatsiska människor. Tack till Ellen och Emelie för att jag fått lära känna er och gett mig många skratt! Tack alla på AP-ridutveckling för en helt fantastisk tid!
 Vidare till Enköping och Medin Dressage. Jag har gjort min första av fem veckor. Jag trivs väldigt bra, fick ett väldigt bra mottagande vilket gjorde att jag redan från dag ett kände mig både hemma och välkommande. Första veckan är avklarade och handlat mycket om att komma in i rutinerna samt lära sig hästarna och deras utrustning. Det har tagit så extremt mycket på krafterna, var så galet trött efter denna vecka. Det känns ändå som att jag kommer trivas dessa fem veckor vilket känns bra. Jag tror att jag kommer få riktigt roligt under denna tid och förhoppningsvis någon erfarenhet rikare. 
Det var lite nervöst att åka hit då jag inte har någon direkt koppling till Medin Dressage. Tidigare praktikplatser har jag haft någon koppling till någon som jobbat där eller liknande. Men jag är så nöjd!
 
 
Fina Jäger!
 
 
Eco trivs väldigt bra, inte så stressad som jag trodde hon skulle bli. Blir sååå glad!