När träningar ger resultat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag säger det, äntligen funkar det verkligen som man själv vill. I sommar har jag verkligen tränat för att lära mig Lizz och kunna rida henne på bästa sätt. Jag la ner många timmar i sadeln och på marken för att kunna rida henne så bra som möjligt. Det har ju gett resultat, som Maria sa till mig förra veckan ''En utveckling som denna hade jag aldrig kunna tänka mig''. Att det nu klivit in en ny dressyrtränare i bilden, som jag ska träna och ta efter för bästa möjliga resultat är lättare sagt än gjort. Men idag gick det så jävla bra. 
 
 
Gick efter det jag brukar, jobbade på åttvolt med sidvärts. När jag väl ska börja trava igång henne så är hon otroligt lätt i handen, hade ingenting. Jag fortsätter att jobba på med olika saker, när jag väl känner att jag har Lizz med mig genom övergångar, volter och så vidare så ride rjag igenom LB:3 som vi ska starta på lördag. Programmet i sig var ganska bra, jag har dock svårt med halterna, längningar, galoppfattningar som hon ibland inte tar och sedan övergången galopp - trav - galopp. Det gäller bara att träna, träna och träna ännu mer. Men vem har sagt att ridning ska vara lätt?
 
 

Att rida för olika tränare

Eco SJ  /  0  Kommentarer
Om jag se över hur många olika tränare jag rider för så är det några stycken. Jag har totalt fem tränare som jag rider ganska ofta ändå för att ha så många tränare. 
 
Jag har då två ''hemmatränare'', två tränare på skolan och såklart Anna, the one and only. Jag kan bara titta tillbaka på utvecklingen jag gjort genom bara detta år och vara väldigt glad för min utveckling, mycket är tack vare dessa fem. 
 
På skolan rider jag för Maria Blumentahl i hoppningen och Maria har hjälpt mig mest om jag får säga det själv. Både i min egen utveckling men också i Ecos utveckling. Hon har varit till stor hjälp och jag gillar hur hon tänker, även nu med Lizz så tycker jag det fungerar så otroligt bra. I dressyren rider jag för Jenniemy Gransten, där har jag bara hunnit med två träningar men försöker verkligen sätta mig in i hennes tänk och det känns som det känns mycket rätt för mig och Lizz. På endast dessa två lektioner får jag en bra känsla och det känns som det kan ge mycket resultat i slutändan. 
 
 
Hemma har jag då Katarina Aggring, Kattis är nog den mest positiva och glada person jag känner. Hon gör alla träningar roliga och det finns den där lite extra glädjen i ridning och träning. Även här tycker jag om hennes upplägg och tänk. Det är alltid något speciellt i Kattisträningarna. I dressyren rider jag då för Carina Morén, började rida för Carina när jag köpte Madonna 2011 och sedan har jag fortsatt med träningar på Ronja, Eco och Lizz. Jag gillar på det sättet Carina jobbar hästar, vi tog hjälpa av henne när vi red in DeeDee och det var till mycket stor hjälp. 
 
Sedan har vi ju Anna, som jag tjatat ganska mycket om i sommar. Henne har jag mycket att tacka, mycket för den utvecklingen vi gjort i sommar. Jag trodde inte det skulle vara möjligt att göra sådana framsteg som vi faktiskt gjort. Anna ger mig inte bara mycket i träningsväg, hon ger mig också mycket inspration och peppar mig. Anna är en person som jag kan lita upp till 110%, hon kan ju Lizz både utan och innan. Hon ger mig det där lite extra.
 
 

Att åka på tävling utan krav

Lizz (SWB)  /  0  Kommentarer
Jag älskar att tävla och ska jag vara ärlig så vet jag inte varför jag tävlar. Om det är atmosfären på tävling, alla man känner och får umgås med eller om det är utvecklingen man får se i efterhand, jag har ingen anning möjlitvis en blandning av alltihoppa. 
 
Det jag behöver träna på är att åka till tävlingar utan krav, att tillåta det att gå helt åt helvete. Både jag och Lizz behöver åka på tävling få rutin och bara kunna slappna av. Göra det som en kul grej, jag vill gärna ligga på topp. Jag vill gärna göra bra resultat och jag vill verkligen visa att jag vill. Därför ska vi åka runt 
 
 
Anna säger åt mig att ha tålamod, bygga upp ett självförtroende och bara njuta av min fina häst. Det är inte förän man stannar upp och tittar tillbaka som man faktiskt ser utvecklingen mellan oss två. JAG är redo att lägga ner såååå många träningstimmar för att både rida denna häst så bra som det bara går och för att bli ännu bättre.