Ridsport som friskvård

Resan mot det stora livet  /  0  Kommentarer
Ja, nu tänker även jag ge mig in i denna diskussion. Då jag har egna erfarenheter och det är så viktigt.
 
 
Det har varit ett ganska omtalat ämne ganska länge, man ser artiklar och bloggare som skriver om det, dem nästan byter av varandra. Ett ämne som jag tänkt på så många gånger men aldrig riktigt engagerat mig i, nu vill jag ge mina synpunkter i detta. För man kan säga att jag haft ridsport för att må bättre. 
Om tänker tanken, vad skulle ha hänt med mig om inte jag haft hästarna? Jag förstår att om man inte känner mig som förstår man inte riktigt. Jag kanske inte skulle stå där jag gör idag, blivit så förbättrad som jag faktiskt blivit. 
 
 
Om man ser tillbaka under mina år med dåligt mående, som säkert sträcker sig tilbaka flera år utan att jag reflekterat över det. Innan jag började gymnasiet så hade jag svårt med skolan, jag hade verkligen inga betyg som jag kan skyta med, verkligen inte. Någonstans där när det var jobbigt så hade jag fortfarande hästarna som gav mig energi och gav mig hoppet att skolan skulle lösa sig på ett eller annat sätt. 
 
Så varför ska inte ridsport räknas som friskvård? 
När jag kommer till stallet lägger jag allt som hänt och alla jobbiga tankar åt sidan. Med mitt mående fick jag vissa komplex med mig själv som i det vanliga livet var oerhört jobbigt. I stallet släppte jag det, jag kunde vara mig själv och må bra. Där hade man vänner som struntade i hur man var eller såg ut, vi var vänner för vi båda älskade hästarna, vi var ju där för samma sak. Hästarna har gett något sorts lugn och tålamod. Det är så känsliga djur, dem känner när du är arg, ledsen eller glad. När jag har sökt mig till stallet för att jag varit ledsen är det som att hästarna ändå förstått och på något sätt lyssnat på mig. Samtidigt som dem gett mig ny energi. 
 
 
Jag är så glad och tacksam att ha dessa djur <3

Livet rullar på

Allmänt  /  0  Kommentarer
Blir lite varannan dag blogning nu känner jag. Men allt rullar på och dagarna bara flyger iväg vart tog denna vecka vägen, det är redan fredakväll. Jag funderar på vad jag ska blogga om, har ni några förslag?
 
 
Imorgon väntar jobb 8-14 och kvällsfodring, sedan tror jag Eco ska longeras imorgon då hon vilade idag. På söndag väntar ytterligare en jobbdag för att sedan åka på min kusins konfirmation. Min lediga dag är på onsdag och då ska jag göra en tripp till Bålsta. Lite mysigt är det allt. Nästa helg väntas en tjejkväll, Vet ni hur mycket jag längtar? Massor!!! 
 
 
Alltså jag sagt det förut men jag säger det igen, jag älskar Antuna och älskar mitt sommarjobb. Man kommer in i gänget så fort, dagarna går alldeles för fort och jag tror jag aldrig skrattat så mycket som jag gjort nu. Jag älskar det, som ett jobb ska vara helt enkelt. Det är bara Anna som saknas då hon jobbar på annat håll. 
 
 

Mina kära bloggläsare

Allmänt  /  0  Kommentarer
Herregud vad tiden går fort. Vi var ju i Leksand fredag till söndag och sedan har jag jobbat måndag och idag, Igår, tisdag var vi iväg upp till Falun och hälsade på en tjej som har PRE, hon hade många trevliga hästar. Jag fick bland annat chans att rida hennes hingst, Estupendo. En riktigt häftig hingst om jag får säga det själv. Fick lov att prova lite piaff och passage. Alltså ja säger bara wow vilken känsla!! På min Facebook och Instagram hittar ni en film. Sååå fin!
 
 
Annars rullar resten på, jag stormtrivs på jobbet här. Fortsätter det såhär så kanske jag stannar, skämt åsido. Det som jag nog är gladast för är att Eco trivs så bra här. 
 
Eco tycker jag också har utvecklat en hel del. Under dagens ridpass jobbade jag först att hon skulle jobbas låg och rund redan från början, vilket hon gjorde, hon var väldigt avslappnad och lösgjord. Jobbade sedan lite delar ur LA:3. Hon blir bara finare och finare, bara styrkan som ska byggas upp. Det är sååå kul!!