Dagens kurs

Dagenh har spenderats på Stall Frötuna och en dag fylld av träningar. Jag har nämligen ridit en kombinerad hopp och dressyrkurs som min tränare satt ihop. 
 
 
Vi började dagen med em helt fantastisk dressyrträningen. Min ridningen dem senaste två veckorna har inte varit så bra så då får man bara bita ihop och ta tag i det. När Lizz har vilat så pass mycket som hon nu har gjort så blir hon lätt stark i ena sidan, denna gång i vänster sida, då vill jag gärna arbeta igenom den sidan. Men med Lizz har jag fått tänka om, jag jobbar då i höger sida och tänker inte att vänster sida. Och så vips har du en bra vänstersida också, okej så enkelt det kanske inte är men hoppas ni förstår min poäng. Jag vill gärna då ligga i vänster varv och jobba en del med sidvärts och liknande övningar för att få henne lösgjord. Något jag ska tillägga är att Lizz är ett sto och har TYDLIGA åsikter som man inte direkt kan säga emot. 
Vi jobbade iallafall med lite övergångar, att hon skulle göra en övergång från trav till skritt och skritta cirka ett steg och sedan upp i trav igen. Det blev även lite öppnor, slutor och förvänd galopp. I slutet var även vänstersidan huuuuuur fin som helst och jag är riktigt nöjd över oss båda. Detta är en känsla som jag ska leva på ett bra tag, även hur många skitpass man får så är detta något som jag kommer ta med mig. Och jag kan ju bara säga att jag saknar Carinas träningar sååååå mycket. 
 
Lizz går självklart i bästa möjliga sadel, från Childeric, samt bästa möjliga kandar, från PS of Sweden. Lindor, schabrak och piké är köpta hos GP Horse och tröjan är från Sveriges Ridgymnasium efter mina uppdrag som ambassadör. 
 
Hoppningen kan vi dock diskutera hur det gick. Lizz var antagligen lite trött efter dressyren och kunde rätt som det vara köra på en tvärnit och vägra gå, tyckte hon verkligen det inte passa så stog hon mer på två ben än fyra. Men emellanåt så var hon riktigt fin och jag är rätt nöjd ändå. Jag måste dock ge mig in i bettdjungeln igen för att hitta ett passande bett till hoppningen, något som är lite hävstång men ej för starkt. Har ridit på pelham och det fungerade riktigt bra men jag upplevde det lite förstarkt medans gummipelham blev hon för tung på. Jag orkar inte ge mig in i denna djungeln, jag har heller inte råd att lägga flera tusen kronor på ett bett. 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback